Loading...

Γνωριμία με το ΟΡΑΜΑ

   Στα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ πιστεύουμε πως η άρτια και σύγχρονη φροντιστηριακή εκπαίδευση είναι το συστατικό της επιτυχίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Γι’ αυτό ακριβώς, με τα ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών που εφαρμόζουμε και τις πολλαπλές επαναλήψεις, εξασφαλίζουμε τη σωστή κατανόηση και εμπέδωση της διδακτέας ύλης.

   Θεωρούμε απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων του μαθητή την άρτια λειτουργία του τμήματος στο οποίο εντάσσεται. Συγκροτούμε, λοιπόν, τμήματα αυστηρά ολιγομελή, ανάλογα με το γνωστικό επίπεδο των μαθητών και με διδασκαλία στηριγμένη σε πρότυπες διδακτικές μεθόδους ολοκληρωμένης προσέγγισης και αφομοίωσης της γνώσης. Μάλιστα, όπου κρίνεται απαραίτητο, τα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ παρέχουν ατομική πρόσθετη διδασκαλία σε κάθε μαθητή.

   Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στα φροντιστήριά μας διακρίνονται για την εμπειρία τους με απόλυτη ειδίκευση του μαθήματος που διδάσκουν. Έχουν άριστη γνώση του εκπαιδευτικού τους έργου με αταλάντευτο προσανατολισμό την μεταλαμπάδευσή της στους μαθητές μας.

   Στα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ πρεσβεύουμε πως η σωστή εκπαίδευση του μαθητή στηρίζεται σε δύο πυλώνες: πρώτον, στην απόλυτη προσοχή των δασκάλων του και συνολικά του εκπαιδευτικού χώρου, όπου οι γονείς – κηδεμόνες έχουν εμπιστευτεί την πρόοδο του παιδιού τους. Δεύτερον, στο ενδιαφέρον των γονέων – κηδεμόνων και στην ολόθυμη στήριξη απ’ αυτούς κάθε προσπάθειας του μαθητή. Με την πεποίθηση αυτή θεωρούμε ότι η συνεργασία φροντιστηρίου και γονέων - κηδεμόνων δεν επιβάλλεται απλώς, αλλά καθίσταται καθοριστικός παράγων επιτυχίας του μαθητή. Στα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ υπάρχει μηνιαία αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου με ταυτόχρονη ηλεκτρονική ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων. Παράλληλα, διεξάγονται τρεις τακτικές οργανωμένες ενημερώσεις των γονέων και κηδεμόνων κατά τη διάρκεια της φροντιστηριακής χρονιάς:

α) τον Νοέμβριο, β) τον Μάρτιο και γ) τον Ιούλιο

Οι μαθητές των φροντιστηρίων ΟΡΑΜΑ γράφουν εβδομαδιαία διαγωνίσματα που αρχίζουν από τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, κάθε νέας σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με πρόγραμμα που τους κοινοποιείται εγκαίρως.

Οι γραπτές εξετάσεις διενεργούνται σε τέσσερις κύκλους:

α) Από αρχές Οκτωβρίου έως τέλη Δεκεμβρίου (λίγες ημέρες πριν τις διακοπές των Χριστουγεννιάτικων γιορτών)
β) Από αρχές Ιανουαρίου έως τέλη Μαρτίου.
γ)
Την άνοιξη τα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ συμμετέχουν στα επαναληπτικά θέματα που οργανώνει η Ο.Ε.Φ.Ε. σε Πανελλήνιο επίπεδο.
δ)
Από αρχές Ιουλίου έως τέλη Ιουλίου.

   Για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου τα διαγωνίσματα των φροντιστηρίων ΟΡΑΜΑ πραγματοποιούνται τις Κυριακές και η διάρκειά τους είναι τρίωρη. Ενώ οι μαθητές Α΄ και Β΄ Λυκείου και Γυμνασίου διαγωνίζονται Σάββατο σε εξέταση διάρκειας δύο ωρών.

   Το γνωστικό εκπαιδευτικό έργο στηρίζεται και στη σωστή χρήση της βιβλιογραφίας. Οι μαθητές των φροντιστηρίων ΟΡΑΜΑ έχουν στη βιβλιογραφική «φαρέτρα» τους και τα επιστημονικώς τεκμηριωμένα και με περισσή καλαισθησία βιβλία - εγχειρίδια των φροντιστηρίων μας. Τα βιβλία μας, απόσταγμα της πολύχρονης εμπειρίας μας, διευκολύνουν την κατανόηση και αφομοίωση της διδακτέας ύλης και μαζί με τα σχολικά βιβλία συνθέτουν ένα αξιόλογο κράμα γνώσης και μεθοδολογίας.

   Η ολοκληρωμένη φροντιστηριακή παιδεία προκρίνει ως απαραίτητη την παρουσία καθηγητή – φροντιστή δίπλα στον εκπαιδευόμενο μαθητή. Τα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ εισάγουν στο πρωτοπόρο τους έργο την έννοια του συμβούλου καθηγητή για κάθε μαθητή. Με τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό, ο οποίος παραστέκει στην προσπάθεια του μαθητή, μπορεί να επικοινωνεί ο γονέας σε συναντήσεις, που προκαθορίζονται σε συνεργασία με τη γραμματεία των φροντιστηρίων.

   Γνωρίζοντας καλά το θεσμό των Πανελλαδικών Εξετάσεων στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές, καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας τους, με σημαντικές πληροφορίες αναφορικά με το θεσμό των εξετάσεων, τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου.

   Στα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ, κατά τη νέα σχολική χρονιά 2014-2015, έχουμε οργανώσει και προσφέρουμε στους μαθητές της περιοχής μας τη νέα εκπαιδευτική υπηρεσία 18Plus. Πρόκειται για ένα πρωτοπόρο εκπαιδευτικό προϊόν που αφορά αριστούχους μαθητές.

   Επειδή το εκπαιδευτικό έργο, αν απομονωθεί από τη νεανική καθημερινότητα, λειτουργεί αφαιρετικά και στείρα στην εφηβική ηλικία, στο φροντιστηριακό μας καλαντάρι έχουν ενταχθεί πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές εκδρομές, έκδοση εφημερίδας και λοιπές εκδηλώσεις με πυρήνα τον πολιτισμό.

   Στα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ / 18Plus είμαστε πεπεισμένοι ότι, σ΄ αυτά τα δύσκολα χρόνια που η χώρα μας ταλανίζεται από μια βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση, η επένδυση στην εκπαίδευση αποτελεί το αδιαφιλονίκητο όπλο για την επαγγελματική επιτυχία και την κοινωνική καταξίωση κάθε νέου.

 

Η Διεύθυνση

των φροντιστηρίων

ΟΡΑΜΑ/18Plus

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διεύθυνση: Κανακάρη 120 & Ερμού, Πάτρα
Τηλ. & Fax: 2610 243 083

Email: info@oramapatras.gr
 
© Copyright 2013 - 2021 ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΟΡΑΜΑ ΠΑΤΡΑ